četrtek, 25 aprila, 2024
DomaKronikaPosredovali v 47 nujnih primerih

Posredovali v 47 nujnih primerih

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 145 klicev. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

Kršitelj pod vplivom alkohola

Okoli 20.30 so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o nevarni in objestni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na Podbevškovi ulici vozil z veliko hitrostjo in nevarno prehiteval druge voznike. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom in trčil v robnik. Policisti so 25-letnemu kršitelju zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili
preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,83 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Trčil v peško

Okoli 9.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Kandijski cesti v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je 76-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v peško, ki je pravilno prečkala cesto. Lažje poškodovano 20-letno peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Prijeli tatico

Okoli 14. ure so policiste PP Novo mesto poklicali na pomoč iz prodajalne v Srebrničah, kjer naj bi neznana ženska iz prodajalne odtujila kolut z okoli sto metrov električnih vodnikov in pobegnila z osebnim avtomobilom. Policisti so se takoj odzvali in na območju naselja Brezje izsledili in ustavili 44-letno tatico. Zasegli so ji ukradene vodnike in jih vrnili osebju prodajalne. 44-letno osumljenko bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi in tatvine

V Novem mestu je nekdo iz odklenjenega skladiščnega prostora gostinskega lokala odtujil pihalnik listja.

Na območju Dvora je neznanec iz odklenjenega skladišča odtujil suhomesnate izdelke in šest plastenk s pijačo. Lastnika je oškodoval za okoli 100 evrov.

28. 2. okoli 8. ure sta dva neznanca iz prodajalne v Novem mestu odtujila več zavojev kave v vrednosti okoli 140 evrov.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča