petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaPosredovali v 48 nujnih primerih

Posredovali v 48 nujnih primerih

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 48 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 177 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi poskusa vloma, groženj in tatvin. Posredovali so zaradi požara in poskusov izmika mejni kontroli.

Prometna nesreča med Zavratcem in Impoljco

O prometni nesreči z udeležbo osebnega in tovornega vozila na cesti med Zavratcem in Impoljco smo bili obveščeni nekaj pred 14. uro. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 31-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v tovorno vozilo, ki ga je vozil 46-letni voznik. Lažje poškodovanega povzročitelja in 23-letnega potnika iz njegovega vozila so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Brežiški policisti so bili okoli 20. ure obveščeni o prometni nesreči v Šentlenartu. Ugotovili so, da je 62-letni voznik osebnega avtomobila v križišču zaradi izsiljevanja prednosti trčil v avtomobil 37-letne voznice, ki se je v nesreči lažje poškodovala. Zoper povzročitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,71 miligramov alkohola, bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

Zasega vozil

Policisti PP Trebnje so na Mirni ustavili voznika osebnega avtomobila znamke BMW, ki je med vožnjo uporabljal mobilni telefon. Med postopkom so ugotovili, da gre za 34-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Plačilni nalog so izdali tudi sopotnici, ki je lastnica vozila in ga je dala v uporabo osebi, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Sevniški policisti so okoli 13.30 v Gornjem Brezovem kontrolirali voznika osebnega avtomobila Ford focus. 22-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Ford focus so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Poskus vloma

V naselju Mali vrh na območju PP Brežice je med 18. in 19. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v
stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Črne gore. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega dela, kjer so odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča