Posredovali v 51 nujnih primerih

0
344

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 184 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi in tatvine

Na delovišču v okolici Dobruške vasi je med 20. 9. in 21. 9. nekdo iz premičnega semaforja odtujil akumulator.

V Brežicah je v noči na 21. 9. neznanec skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V noči na 21. 9. je v Straži na območju Šentruperta nekdo vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil dve motorni žagi. Vlomil je tudi v rezervoar osebnega avtomobila in iztočil ter odtujil okoli 30 litrov goriva.

V naselju Suhor na območju PP Novo mesto je med 14. in 22. uro neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda povzročena z vlomom.

Kršitelja pridržali

Nekaj po 22. uri so policiste poklicali na pomoč iz naselja Brezje, kjer naj bi pijan kršitelj z vpitjem in razbijanjem steklenic motil javni red in mir. 44-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Velika Dolina, Loče, Laze) izsledili in prijeli 11 državljanov Indije, sedem državljanov Nepala, šest državljanov Afganistana in tri državljane Pakistana in na območju PP Krško (Kostanjevica na Krki) državljana Konga in državljana Kameruna. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.