torek, 25 junija, 2024
DomaKronikaPosredovali v 72 nujnih primerih

Posredovali v 72 nujnih primerih

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 72 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 274 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in
miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Huje poškodovan voznik osebnega avtomobila

V četrtek ob 18. uri so bili policisti PU Nm obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov pri kraju Brege na območju PP Krško. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 28-letni voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 57-letnega voznika. Huje poškodovanega 57-letnika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Prometna nesreča na avtocesti

Nekaj po 12. uri se je zgodila prometna nesreča na avtocesti v predoru Leščevje, kjer je voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, potnik v vozilu pa ni bil poškodovan. Policisti okoliščine nesreče še preverjajo, po prvih zbranih obvestilih pa naj bi 27-letni voznik izgubil oblast nad vozilom zaradi nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja.

Vlom

Na Senovem so v noči na 14. 7. neznanci vlomili v gostinski lokal. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča