sreda, 29 maja, 2024
DomaKronikaPosredovali v 77 nujnih primerih

Posredovali v 77 nujnih primerih

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 77 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 214 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval kolesar in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 20-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara, kurjenja v naravnem okolju in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Kršitelja pridržali

Policisti PP Metlika so nekaj po 22. uri med kontrolo prometa v Metliki zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika tovornega vozila. Med postopkom so ugotovili, da ima 49-letni kršitelj v litru izdihanega zraka 0,67 miligramov alkohola. Kršitelju so preprečili nadaljnjo vožnjo in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z
obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Tatvina

V noči na 30. 5. je v Muhaberju nekdo z vrta in terase stanovanjske hiše odtujil reflektor, plinski gorilnik in indukcijsko ploščo. Lastnika je oškodoval za okoli 250 evrov.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Policiste PP Novo mesto so okoli 20. ure poklicali na pomoč iz trgovskega centra v Novem mestu, kjer naj bi pijan moški nadlegoval obiskovalce. 58-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni
nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

V noči na 30. 5. so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Gruzije v vozilu prevaža tri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Odvzeli so mu prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Brežice, Slovenska vas) izsledili in prijeli 40 državljanov Maroka, 12 državljanov Pakistana, deset državljanov Afganistana, pet državljanov Rusije, štiri državljane Iraka, tri državljane Sirije, tri državljane Somalije in dva državljana Mongolije, dva državljana Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča