petek, 3 maja, 2024
DomaKronikaPosredovali v 88 nujnih primerih

Posredovali v 88 nujnih primerih

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 88 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 240 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Metliki so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in v Brežicah pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Metlika so med kontrolo prometa v Rosalnicah nekaj po 13. uri ustavili voznika osebnega avtomobila Seat cordoba. Med postopkom so ugotovili, da 18-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročiteljica nesreče odklonila preizkus

Brežiški policisti so bili okoli 18.30 obveščeni o prometni nesreči na Pleteršnikovi ulici v Brežicah. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 70-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in trčila v prometni znak. Povzročiteljici so zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus, ki ga je odklonila. Odpeljali so jo v prostore za pridržanje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Odvzela prednost vozniku mopeda

Okoli 16. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v naselju Kočevje v Črnomlju. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 41-letna voznica osebnega avtomobila, ki je v križišču odvzela prednost 69-letnemu vozniku kolesar z motorjem. Mopedist je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Policisti so povzročiteljici zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Kršitelj pod vplivom alkohola

Nekaj po 19. uri smo bili obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na območju Trebnjega vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. Trebanjski policisti so kršitelja izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 55-letnika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,91 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Prevolah na območju PP Dolenjske Toplice je nekdo skozi vrata vlomil v objekt. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 100 evrov škode.

V Novem mestu je med 8. 8. in 10. 8. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi garažna vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit. Okoliščine policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Mihalovec, Mokrice, Loče, Sela pri Dobovi) izsledili in prijeli 100 državljanov Afganistana, 41 državljanov Maroka, 25 državljanov Pakistana, 14 državljanov Bangladeša, 14 državljanov Rusije, osem državljanov Šrilanke, šest državljanov Nepala, šest državljanov Indije, štiri državljane Turčije, tri državljane Alžirije in državljana Kameruna. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še potekajo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča