torek, 18 junija, 2024
DomaKronikaPosredovali v 94 nujnih primerih

Posredovali v 94 nujnih primerih

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 94 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 278 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara, nesreče pri delu, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nedovoljenih prehodov državne meje.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Policisti PP Brežice so bili nekaj pred 19. uro obveščeni o prometni nesreči v Brežicah. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 69-letni voznik osebnega avtomobila znamke BMW zaradi neprilagojene hitrosti v krožnem križišču izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na otok in trčil v prometni znak. Po trčenju je nadaljeval z vožnjo do bencinskega servisa, kjer je med izstopanjem iz vozila padel in se poškodoval. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,95 miligramov alkohola. Moškega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

Na območju Vrbine je nekdo vlomil v tri gradbene zabojnike in dva avtomata z napitki. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V kraju Vukovci na območju PP Črnomelj je 31. 7. nekdo skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

JAVNI RED IN MIR

Ukrepali zoper kršitelje

Policisti PP Brežice so med kontrolo prometa na Bizeljskem ustavili osebni avtomobil romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da so v vozilu štiri državljani Romunije, ki na območju Bizeljskega brez ustreznih dovoljenj občanom v prodajo ponujajo nože. Policisti so ugotovili identiteto tujcev o ugotovitvah seznanili uslužbence FURS-a, ki so v nadaljevanju prevzeli postopek.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča