Poštarji v ponedeljek s stavko

0
387

Pošta Slovenije in Sindikat poštnih delavcev, ki je eden od dveh reprezentativnih sindikatov v Pošti Slovenije, v času pogajanj nista zbližala stališč glede stavkovnih zahtev, tako da bodo poštarji v ponedeljek stavkali. Stališč jim ni uspelo zbližati predvsem pri zahtevi po 10-odstotnem dvigu plač, ki za Pošto ni sprejemljiv. V Pošti delujeta dva sindikata, koliko pismonoš bo stavkalo, bo jasno na dan stavke.

Poslovodstvo Pošte Slovenije, ki ga vodi Boris Novak, je pojasnilo kako bo stavka v ponedeljek potekala. Skladno z napovedjo sindikata se bo stavka začela v ponedeljek opolnoči v poštno-logističnih centrih in se bo nadaljevala vse do preklica. V času stavke bo pošta, kot je v izjavi povedala vodja pogajalcev s strani Pošte Karmen Lebe Grajf, v vseh enotah izvajala poštne storitve, ki so jih dolžni izvajati skladno z zakonom o poštnih storitvah in zakonom o stavki.

»Dogovorili smo se, da bomo tudi v času stavke izvajali večji nabor storitev, kot to nalaga zakon,« je poudarila. Pošta Slovenije bo tako v vseh enotah izvajala prenos vseh vrst pisemskih pošiljk, prenos do 10 kilogramov težkih paketov, celoten prenos pošiljk v mednarodnem prometu in prenos vseh nujnih pošiljk. Moteni pa bodo prenosi reklam in več kot 10 kilogramov težkih paketov, časnikov, plačilne storitve in še nekatere druge storitve, kot je prodaja blaga, poroča STA.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj