Pošteno naliti za volanom , vlomi, ilegalci

0
3484

Šentjernejski policisti so bili 4. 4. popoldne obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi v Šentjerneju vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. 43-letnega kršitelja so ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,73 miligramov alkohola (3,6 g/kg). Kršitelju so odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročitelja nesreč pod vplivom alkohola

4. 4. nekaj pred 21. uro se je zgodila prometna nesreča v Brežicah. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 53-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in s ceste zapeljal v jarek. Povzročitelj nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,16 miligramov alkohola (2,4 g/kg), je med postopkom žalil policiste, zato so mu izdali plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola seznanili sodišče.

O prometni nesreči v kraju Ravne pri Zdolah so bili policisti PP Krško obveščeni v noči na 5. 4. Ugotovili so, da je 24-letni voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, trčil v drevo in se z vozilom prevrnil. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,71 miligramov alkohola (1,48 g/kg). Zaradi kršitev bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

V kraju Hmeljčič je med 1. 4. in 3. 4. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil glasbeni predvajalnik in živila. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1200 evrov škode.

V Gorenji vasi pri Šmarjeti je neznanec vlomil v tri počitniške hiše. Iz ene počitniške hiše je odtujil pijačo, iz dveh objektov pa ni bilo ničesar odtujenega.

Na Rostoharjevi ulici v Krškem je med 14. 3. in 4. 4. nekdo vlomil v skladiščen prostore in odtujil deset stolov, škropilnico, motorno žago in več ribiških palic. Škode je za okoli 1000 evrov.

V gozdu v okolici Novega mesta je nekdo z delovnega stroja za spravilo lesa odtujil luči in s tem povzročil za okoli 1000 evrov škode.

Med 2. 4. in 5. 4. je v Šmarjeških Toplicah nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda povzročena z vlomom.

V Golobinjeku na območju PP Novo mesto je med 4. 4. in 5. 5. neznanec vlomil v dve počitniški hiši. Odtuijl ni ničesar, z vlomi pa je povzročil za 500 evrov škode.

Poškodovanje tuje stvari

Na Maistrovi ulivi in na Šolski ulici v Brežicah so neznanci v noči na 6. 4. poškodovali okvirje vrat sedmih garaž v stanovanjskih blokih.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 3. 4. in 6. 4. na območju Učakovcev, Preloke (PP Črnomelj) in Krškega izsledili in prijeli 11 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s petimi državljani Maroka, štirimi državljani Alžirije in dvema državljanoma Afganistana še niso zaključeni, so še sporočili S PU Nm.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj