petek, 29 marca, 2024
DomaVremePostopno ogrevanje

Postopno ogrevanje

Noč bo jasna. Ker vetra ne bo, se bo ozračje hitro ohlajalo, kar pomeni, da se bomo zbudili v še eno mrzlo jutro. V alpskih dolinah, na Notranjskem in Kočevskem se bo ohladilo do -14 st. C, v mraziščih bo lahko še nekaj stopinj manj. Drugod bo od -10 do -7 st. C. Zmrzovalo bo tudi ob morju, kjer bo tri stopinje pod ničlo.

Petek bo sončen. Sprva bo povsem jasno, sredi dneva in popoldne pa bodo soncu družbo na nebu delali posamezni kopasti oblaki, ki se bodo razvili nad hribi vzhodne in severne Slovenije. Čez dan bo občutno topleje. Na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja, bodo temperature okoli 10 st. C. V večjem delu Slovenije bo od 5 do 7 st. C. Popoldne bo krepko nad ničlo tudi v alpskih dolinah.

V prihodnjih dneh se bo tudi v gorah močno ogrelo in spet se povečala nevarnost snežnih plazov. Jutri bo sicer v večjem delu gora še zmrzovalo. Ob sončnem vremenu bo temperatura na 1500 metrov okoli -3, na 2500 metrov pa -6 stopinj. Pihal bo SV veter, ki ne bo premočan. Več vetra bo le v primorskih hribih in na območju Pohorja.

V soboto nas bo dosgela topla fronta, brez padavin. a z nekaj več oblačnosti. V hribih bo že zjutraj razmeroma toplo, čez dan pa se bo močno ogrelo tudi po nižinah, saj bodo temperature marsikje nad 10 st. C. V nedeljo bo več oblačnosti na vzhodu, več jasnine na zahodu Slovenije. Ponekod bo zapihal SZ veter. V ponedeljek bo še nekaj oblakov, v nadaljevanju tedna pa kaže na povsem jasno vreme s hladnimi jutri in toplimi popoldnevi s temperaturami od 10 do 15 st. C. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča