petek, 26 aprila, 2024
DomaSlovenijaPovprečje še nižje in madžarsko darilo

Povprečje še nižje in madžarsko darilo

V torek so ob 4166 PCR testih potrdili 374 okužb z novim koronavirusom. Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb na dan znaša 273, je na Twitterju objavila vlada. V bolnišnicah zdravijo 214 covidnih bolnikov, od tega 62 v enotah intenzivne terapije. V torek so umrli štirje covidni bolniki.

Delež pozitivnih PCR testov je bil devetodstoten, kar je 0,6 odstotne točke manj kot dan prej. V torek so opravili tudi 27.134 hitrih antigenskih testov, katerih pozitivne rezultate potrjujejo še s PCR testiranjem. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov je za tri manjše kot dan prej, novih okužb pa je 51 manj.

Nekaj po 11. uri so na izjavi za medije predsednik vlade Janez Janša, minister za zdravje Janez Poklukar, direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek in madžarski zunanji minister Peter Szijjart sporočili, da si je Slovenija od Madžarske izposodila 300.000 odmerkov cepiva proizvajalca AstraZeneca.

“Za nas je zelo lep dan, ker smo dobili zelo lepo darilo,” je uvodoma dejal direktor NIJZ Milan Krek. “Ko smo vstopali v EU, smo vstopali tudi zato, ker smo si želeli solidarnosti med državami,” je dodal. Po njegovih besedah nam je Madžarska “posodila 300.000 doz cepiva”. Gre za cepivo proizvajalca AstraZeneca.

Poklukar je nato dejal, da bomo cepivo vrnili, ko ga bomo imeli dovolj, “predvidoma bo to jeseni”. Izpostavil je, da bo cepivo, ki smo ga prejeli, pomembno okrepilo cepilne centre po Slovenije in pripomoglo k temu, da čim prej dosežemo potrebno precepljenost. (24ur.com)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča