četrtek, 25 aprila, 2024
DomaŠportPozitivni, čeprav niso bili. Zmaga Francozu, Roglič drugi, Pogačar brez nastopa

Pozitivni, čeprav niso bili. Zmaga Francozu, Roglič drugi, Pogačar brez nastopa

Na eni bolj odmevnih enodnevnih kolesarskih dirk, Valonski puščici, je ta minila v 85. izvedbi brez težko pričakovanega dvoboja med najboljšima kolesarjema na svetu, Slovencema Primožem Rogličem (Jumbo Visma) in Tadejem Pogačarjem (UAE Team Emirates). Pogačarjeva ekipe, ki je sicer v celoti cepljena, se umika z dirke zaradi dveh torkovih pozitivnih testov na novi koronavirus. Ekipa bo zdaj svoje moči usmerila v nedeljsko dirko Liege – Bastogne – Liege.

Dirko je z izjemnim finišem v hrib dobil Francoz Julian Alaphilippe. Roglič je bil blizu novega velikega uspeha v karieri, a ga je na drugo mesto v zadnjih metrih preizkušnje od Charleroija na vrh slovitega Mur de Huya (193,6 km) potisnil svetovni prvak Alaphilippe.

Valonsko puščico pa sta morala zaradi dveh pozitivnih testov v ekipi UAE Team Emirates izpustiti dva Slovenca, Tadej Pogačar, eden izmed favoritov pred začetkom dirke, ter Jan Polanc. Na zadnjem testiranju ekipe pred dirko sta pri Italijanu Diegu Ulissiju in enem od članov ekipe testa pokazala lažno pozitivno vrednost.

Belgijske oblasti pa so bile kljub kasnejšim negativnim testom neusmiljene in Pogačarjevi ekipi, ki je bila v začetku leta cepljena v Združenih arabskih emiratih, prepovedale nastop. Mladi slovenski kolesar je bil eden glavnih favoritov za zmago, obenem pa ni nastopil niti njegov moštveni kolega in lanski zmagovalec Švicar Marc Hirschi. (24ur.com, STA)

(foto: twitter Jumbo Visma)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča