Pozitivnih več kot 19 % testov

0
1108

V soboto smo v Sloveniji opravili 3765 testiranj in potrdili 726 okužb z novim koronavirusom, je sporočil Kacin. Na intenzivnem oddelku bolnišnic je 49 bolnikov. Če bi že danes izpolnili zastavljeno mejo za razglasitev epidemije, pa to po njegovih besedah še ne pomeni, da se bo to avtomatično zgodilo. Bo pa krizni del vlade skupaj s svetovalno skupino znova pregledal trenutno stanje in razmislil o tem, katere ukrepe, če sploh, bi bilo treba uvesti in kdaj.

Predsednik vlade Janez Janša bo še pred začetkom posveta pripravil nagovor državljanom, v katerem bo pojasnil trenutne razmere. Razširjena delovna skupina pa bo verjetno kar nekaj ur pripravljala modalitete že sprejetih načrtov in njihove dopolnitve.

Merilo za razglasitev epidemije in uvedbo novih ukrepov je po načrtu, ki si ga je zastavila vlada, 140 okuženih na 100.000 prebivalcev v 14-dnevnem obdobju, več kot 250 hospitaliziranih bolnikov s covidom-19, od teh več kot 50 na intenzivni negi. Prvi dve merili smo v Sloveniji že dosegli, tretjega še ne, saj je bilo v petek na intenzivni negi 43 bolnikov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj