Poziv očividcem prometne nesreče, vlomi, ilegalci

0
1686

V torek ob 15.22 uri se je v Krškem v križišču Ceste krških žrtev in Pionirske ceste (lokalno poimenovanje – križišče pri Mercator centru “Šoping”) zgodila prometna nesreča, v kateri je bil poškodovan pešec. Po ugotovitvah policistov PP Krško sta bila v nesreči udeležena voznik osebnega avtomobila znamke Seat ibiza, zelene barve, ki je vozil iz smeri zdravstvenega doma proti novemu mostu preko reke Save ter pešec, ki je prečkal vozišče.Ob obravnavi prometne nesreče so bile pridobljene nasprotujoče si informacije o upoštevanju rdeče luči na semaforju, zato pozivamo morebitne očividce nesreče, da pokličejo na številko 113 ali PP Krško na 07 49 29 400.

Vlomi in tatvine
V Krškem je nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli tisoč evrov škode.

V noči na 19. 11. je v gozdu v Črmošnjicah neznanec z gozdnega traktorja odtujil šest verig, orodje in okoli 40 litrov goriva.

V Šmarjeških Toplicah je neznanec skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli tisoč evrov škode.
V kraju Perudina na območju PP Črnomelj je nekdo skozi vrata vlomil v počitniško hišo. Razmetal je notranjost objekta in po oceni oškodvancev povzročil za okoli 3000 evrov premoženjske škode. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Poskus izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno konotrolo in pregled tovornega vozila in v tovornem delu našli tri državljane Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Med observacijo državne meje s policijskim helikopterjem so policisti na območju Prilip opazili skupino tujcev, ki je nezakonito prestopila državno mejo. Brežiški policisti so tujce izsledili in prijeli. Policijski postopki s šestimi državljani Indije, tremi državljani Pakistana in tremi državljani Bangladeša še niso zaključeni.

V Ločah na območju Brežic in v Rigoncah so policisti izsledili in prijeli še sedem državljanov Alžirije, dva državljana Bangladeša in državljana Tunizije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še potekajo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj