petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaPozival k pretepu in končal v lisicah

Pozival k pretepu in končal v lisicah

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 61 nujnih primerih. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi in tatvine
V naselju Dole (PP Metlika) je v noči na 28. 3. nekdo vlomil v rezervoar osebnega avtomobila in iztočil ter odtujil okoli 50 litrov goriva.

Med 7. in 13. uro je v Družinski vasi nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

Kršitelja pridržali
Policisti PP Dolenjske Toplice so bili nekaj po 17. uri obveščeni, da naj bi v gostinskem lokalu na območju Dolenjskih Toplic pijan moški nadlegoval in žalil osebje in goste pozival k pretepu. 32-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Vzpostavili javni red in mir
Okoli 23. 30 so policisti PP Metlika posredovali zaradi predvajanja glasne glasbe na območju naselja Svržaki. Vzpostavili so javni red in mir in 25-letnemu kršitelju zaradi motenja javnega reda in miru izdali plačilni nalog. Zasegli so mu tudi zvočnik preko katerega je predvajal glasbo.

Zaseg vozil

Policisti PP Šentjernej so nekaj pred 11. uro v Šentjerneju ustavili 58-letnega voznika kmetijskega traktorja. Med postopkom so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan traktor. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,20 miligramov alkohola, so traktor zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nekaj po 15. uri so policisti PP Krško v Krškem zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da 46-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,24 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča