Pravim: ‘trgatev do sobote, potem dež in sneg’

12
2111

Pred nami je še nekaj vročih dni. Zadnji vroč dan tega tedna bo petek, v soboto pa nas čaka prehod hladne fronte in s tem padavine in ohladitev. V hribih bo tudi snežilo. A do takrat bo še vroče in nekateri se boste za trgatev odločili še pred koncem tedna. Tudi nadaljevanje prihodnjega tedna ne kaže na preveč idealno vreme.

V sredo bo jasno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, ob morju 17, najvišje dnevne od 26 do 31 stopinj C.

OBETI
V četrtek bo precej jasno, zapihal bo jugozahodni veter. V petek bo v vzhodni polovici Slovenije še dokaj sončno, pihal bo jugozahodnik. V zahodni in delu osrednje Slovenije se bo pooblačilo, začele se bodo pojavljati krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. V soboto bo prevladovalo oblačno vreme, pojavljale se bodo padavine, deloma kot nevihte. Osvežilo se bo.

Od sobote do četrtka bo nad širšim območjem Alp višinsko jedro hladnega in vlažnega zraka, katerega lega je po ponedeljku še negotova.

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. V nedeljo bo prevladovalo oblačno vreme z občasnimi padavinami, predvsem ob morju tudi nevihtami. Ohladilo se bo, najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti Slovenije pod 20 stopinj C. Meja sneženja se bo predvidoma spustila do nadmorske višine okoli 2200 m. Od ponedeljka do četrtka bo vreme še nestanovitno. (arso)

 

12 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj