Praznična sreda bo bolj prijazna

Praznična sreda bo bolj prijazna

-
0 210

Če kdaj, potem smo se zagotovo letošnje poletje že navadili na bliskovite in uničujoče vremenske razmere.

Ponoči pa se bo pestro vremensko dogajanje umirilo, a nebo bo ostalo oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Zbudili se bomo v oblačno jutro. Najtopleje bo na Primorskem, kjer bo od 19 do 20 stopinj, v večjem delu Slovenije bo od 16 do 18 stopinj, najmanj pa na Gorenjskem, kjer bo 13 stopinj Celzija.

Dopoldne se bo s severozahoda postopoma jasnilo. Nebo bo do večera že skoraj brez oblačka, nekaj ovčic bo le okoli gorskih vrhov. Na Primorskem bo še vztrajala šibka burja. Temperature čez dan nas bodo vrnile v poletje. Nad 30 stopinj pričakujemo ob morju, na Goriškem 29 stopinj, medtem ko bo drugje po Sloveniji prijetnih od 25 do 28 stopinj Celzija.

V gorah se bo jutri dopoldan začelo jasniti, čez dan pa bodo nastajali kopasti oblaki. Pihal bo šibak veter severovzhodnih smeri.

Na morju vas jutri ne bo zeblo. Pred nami je jasen dan z nekaj oblaki. Temperatura zraka bo do 31, morja pa ‘svežih’ 25 stopinj. Vzdolž jadranske obale bo delno jasno, predvsem v Dalmaciji so možne tudi popoldanske nevihte. Pihala bo zmerna do močna burja.