petek, 26 aprila, 2024
DomaKronikaPraznični vlomi in tatvine

Praznični vlomi in tatvine

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 29. 10. in 2. 11. posredovali v 187 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 731 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, prometno nesrečo, v kateri so se udeleženci lažje poškodovali in 25 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Vlomi in tatvine

V Črešnjicah pri Cerkljah je med 20. 10. in 29. 10. nekdo skozi pritlično okno vlomil v počitniško hišo in odtujil prehrambene izdelke, več steklenic z alkoholno pijačo in kompresor. Z vlomom in tatvine je lastnika oškodoval za 2500 evrov.

S parkirnega prostora v Semiču je 29. 10. okoli 20. ure nekdo odtujil električni skiro.

V noči na 30. 10. je v Dolenjskih Toplicah neznanec vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar.

Na parkirnem prostoru na Knafelčevi ulici v Novem mestu je v noči na 31. 10. nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z denarjem in bančnimi karticami. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za 1000 evrov.

V noči na 31. 10. je na Tržiški ulici v Novem mestu neznanec skozi vrata vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov premoženjske škode.

Na dvorišču zidanice na območju Šentruperta je 31. 10. nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil lovsko puško Brovning. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 3200 evrov.

Na parkirnem prostoru na območju Leskovca pri Krškem je med 29. 10. in 1. 11. neznanec vlomil v rezervoar goriva in odtujil okoli 50 litrov goriva.

1. 11. popoldne so v Črnomlju neznanci vlomil v športni objekt in v notranjosti sprožili gasilni aparat. Povzročili so za okoli 1000 evrov
škode.

Kršitelja pridržali

Policisti PP Novo mesto so bili 30. 10. popoldne obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Smolenji vasi. Ugotovili so, da je 32-letni
večkratni kršitelj javnega reda in miru v zasebnem prostoru razgrajal in razbijal inventar. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča