Praznično vreme brez snega

Praznično vreme brez snega

-
0 121

Ponoči bo pri nas oblačno, občasno bo rahlo deževalo, a količina padavin bo res zelo majhna. Marsikje v južni in vzhodni Sloveniji bo pihal JZ veter, na Gorenjskem bo zjutraj nekaj jasnega neba. Toplo jutro je pred nami. Pod ledišče se bo temperatura spustila le v Alpskih dolinah, kjer bo minus 3 stopinje, v večjem delu Slovenije pa bodo temperature pošteno v plusu, saj bo okoli 5 stopinj, še topleje bo ob morju, kjer bo 7 stopinj Celzija.

Jutri dopoldne bo oblačno, predvsem v vzhodni Sloveniji bo še padlo nekaj kapelj dežja. Zapihal bo SV veter, na Primorskem šibka burja, popoldne se bo od severa zjasnilo in božični večer bo letos tako večinoma jasen. Čeprav se bo v višinah hladilo, tega po nižinah jutri še ne bomo občutili. Na Primorskem se bo namreč ogrelo do 12 stopinj, drugje po Sloveniji pa bodo temperature precej izenačene, in sicer od 8 do 9 stopinj bo, na Gorenjskem bo nekoliko manj, 4 stopinje Celzija.

V gorah bo ponoči in dopoldne prevladovalo oblačno vreme, nastalo bo nekaj snežnih ploh, večinoma bo suho. Vetrovno bo, zjutraj bo pihal zahodni veter, popoldne močan severnik. Zjutraj bo še toplo, do noči na torek pa se bo v sredogorju ohladilo za več kot 10 stopinj. Jutri sredi dneva bo na 1500m okoli ledišča, na 2500m bo -5 stopinj.

Božični torek bo minil v znamenju umirjenega vremena. Zjutraj bo večinoma jasno z nekaj megle, malo pod ničlo bo, čez dan bo v zahodni in osrednji Sloveniji sončno, nad vzhod države se bo navlekla oblačnost, ogrelo se bo do 5 stopinj. Bolj hladno bo v sredo zjutraj, okoli -5 stopinj bo. Čez dan se nam obeta sončno vreme, ogrelo se bo do 6 stopinj. Večinoma sončen in suh bo tudi četrtek, zjutraj bo precej hladno, čez dan okoli 5 stopinj. Sedaj že lahko rečemo, da bo preostanek leta zelo verjetno povsem suh, temperature pa letnemu času primerne.