Praznično vreme, izkoristite ga ;)

0
193

V četrtek bo Slovenija še pod vplivom anticiklona, njegovo središče bo SZ od Alp, zato bodo nad nami pihali vetrovi severnih smeri.

Praznični četrtek bo suh in sončen, tudi vetra bo zelo malo, nekaj oblakov bo občasno le na Štajerskem in v Prekmurju, zato bo vreme zelo primerno za kakšen sprehod v naravi. Dnevne temperature bodo nekoliko nižje, a vseeno bo toplo za konec decembra. Na SZ bo 2 stopinji, drugje pa od 8 do 9 stopinj Celzija. Še topleje bo na Primorskem od 11 do 12 stopinj Celzija.

V gorah bo v četrtek sončno, le v Vzhodnih Karavankah in na Pohorju bo nekaj oblačnosti. Zjutraj bo še pihal zmeren severni veter, ki bo čez dan precej oslabel. Temperature bodo zimske. Ob obisku visokogorja previdno, saj je nevarnost proženja snežnih plazov 3. stopnje.

V noči na petek se bo od zahoda pooblačilo in petek bo minil v znamenju sivine, nekaj sonca bo popoldne le na Primorskem. Zjutraj bo -1 stopinja, dnevne temperature pa bodo zaradi oblakov nižje kot jutri. V noči na soboto bo nam od SV začel dotekati še nekoliko hladnejši zrak in zadnji konec tedna v tem letu bo, kar se temperatur tiče, povsem zimski. V soboto bo pihal severni veter, na Primorskem burja. Nekaj bo sonca, nekaj oblakov, čez dan bo nekaj stopinj nad ničlo, a zunaj zaradi vetra ne bo nič kaj prijetno. Do nedeljskega jutra se bo veter umiril, ohladilo se bo do okoli -5 stopinj, v zatišnih legah do -10. Sledil bo jasen, a hladen dan.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj