četrtek, 18 aprila, 2024
DomaVremePrecej jasno in toplo

Precej jasno in toplo

Čeprav se nadaljuje zima z visokimi dnevnimi temperaturami, pa se je sneg na naših smučiščih obdržal. Nekaj smučišč ob alspko dinarski pregradi bo jutri dobilo še nekaj snežink, saj bo na okoli 1300 metrov rahlo snežilo.

Na zahodu bo noč oblačna. V hribih severne Primorske in Notranjske bo proti jutru že lahko padla kakšna kaplja dežja. Povsem drugače bo na vzhodu, kjer bo še prevladovala jasnina. Zjutraj ne bo mrzlo. V večjem delu Slovenije bodo namreč temperature nad ničlo. Izjema so zatišne lege severne Slovenije. V alpskih dolinah se bo ohladilo do -4 st. C.

Čez dan se bo na zahodu nadaljevalo večinoma oblačno in predvsem v višjeležečih krajih tudi megleno vreme. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo, pogosteje popoldne. Veliko oblakov bo tudi v osrednji Sloveniji in na Kočevskem, drugod bo sončno in ob JZ-dniku tudi precej toplo. Na Štajerskem se bo ogrelo do 13 st. C. Kakšna stopinja manj bo v Prekmurju, na Dolenjskem, v Posavju in Beli krajini. V zahodni in osrednji Sloveniji bodo temperature od 6 do 10 st. C.

V soboto bo prehodno zapihal hladnejši SV veter. Na severu se bo zjasnilo, na jugu pa se bo nadaljevalo oblačno vreme s kakšno kapljo dežja. V nedeljo bomo spet prišli pod vpliv JZ vetra, zato se bodo oblaki zbirali predvsem v zahodnem delu Slovenije, a bo ostalo večinoma suho. V ponedeljek se bodo pojavljale kratkotrajne krajevne plohe, nato pa nas čaka sončno in za ta del leta zelo toplo vreme s temperaturami tudi do 15 st. C. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča