sobota, 20 aprila, 2024
DomaVremePrecej mokra sobota

Precej mokra sobota

Pred nami je oblačna noč. Sprva bo večinoma suho, v zgodnjih jutranjih urah pa nas bodo od vzhoda dosegle padavine, ki se bodo širile proti zahodu Slovenije. Nastajale bodo nevihte z lokalnimi nalivi, pojav toče je zelo malo verjeten. Jutranje temperature bodo razmeroma visoke. Ob morju bo 19 stopinj Celzija, na SV in v osrednji Sloveniji jih bo 18, stopinja manj bo na Goriškem in na JV, okoli 13 stopinj Celzija bo na SZ Slovenije.

V dopoldanskem času bo dež zajel tudi zahodni del države, ampak tukaj padavin ne bo veliko, težišče bo vseskozi vztrajalo nad vzhodno Slovenijo. No, na vzhodu Slovenije lahko ob močnejših nalivih zalije tudi kakšno klet. Še se bodo pojavljale nevihte z lokalnimi nalivi. Pihal bo SV veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najbolj sveže bo na SZ Slovenije. Tukaj bo okoli 21 stopinj, po nižinah vzhodne in osrednje Slovenije bo okoli 23, 24 stopinj Celzija. Na Goriškem bo 27, ob morju se bo ogrelo do 28.

V gorah bo oblačno in megleno, že zjutraj oziroma najkasneje dopoldne bodo padavine zajele večji del naših gora, največ padavin bo na Pohorju. V jutranjih urah bo pihal močan SV veter, ki bo čez dan oslabel v zmernega. Mraza ne bo, na 1500 metrov bo 14 stopinj Celzija, na 2500 metrov 8.

Oblačna in deževna s posameznimi nevihtami bo tudi nedelja. Padavin bo manj kot jutri, še naprej pa bo težišče v vzhodni polovici Slovenije. Še bo pihal SV veter, na Primorskem burja, tukaj pa bo večinoma suho. Do ponedeljkovega jutra bo dež povsod ponehal, pokazalo se bo sonce. Temperature bodo prijetno visoke, ampak vročine ne bo, saj nas bo hladil SV veter. Sončno in suho vreme brez vročine pričakujemo tudi nadaljevanju tedna, verjetnost za popoldanske plohe in nevihte bo zelo majhna. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča