četrtek, 18 aprila, 2024
DomaVremePred fronto bo toplo

Pred fronto bo toplo

Ponoči bo v južnih krajih delno jasno in suho, drugod bodo predvsem v prvem delu noči še nastajale krajevne padavine, sprva je še možna tudi kakšna nevihta. Do jutra bo dež večinoma ponehal. Oblačnosti bo vse manj, zato bo nekatere nižine prekrila megla. Pri ničli se bo dan začel v alpskih dolinah. Drugod bodo temperature nekoliko višje. V večjem delu Slovenije bomo izmerili od 3 do 6 st. C. Še dve stopinji več bosta ob morju.

V nedeljo bo vreme zelo spremenljivo. Več sonca bo dopoldne, več oblačnosti pa popoldne, ko lahko spet pričakujemo krajevne plohe in nevihte. Pred fronto bodo temperature v večjem delu Slovenije presegle 15 stopinj. Izjemi sta Zgornjesavska dolina in Koroška, kjer bo okoli 13 st. C. Precej topleje bo na Primorskem, kjer se bo ogrelo do 20 st. C.

V gorah bodo v nedeljo pobudo že dopoldne prevzeli oblaki. Popoldne se bodo oblakom pridružile še krajevne padavine, ki jih bo več v vzhodnem delu gora. Nekateri vrhovi bodo občasno v megli. Na 1500 metrov bo temperatura 5 stopinj nad, na 2500 metrov pa 5 stopinj pod ničlo. Ob tako veliki temperaturni razliki bo ozračje zelo nestabilno, zato se lahko na manjših območjih pojavita tudi sodra in babje pšeno, nekoliko višje bo tudi snežilo.

V noči na ponedeljek se bo občutno ohladilo. Ob manjših krajevnih padavinah se bo meja sneženja spustila na okoli 800 metrov. V ponedeljek zjutraj bodo padavine povsod ponehale in čez dan se bo v večjem delu Slovenije zjasnilo. Občutek svežine bo stopnjeval okrepljen SV veter, na Primorskem močna burja. Torek bo sprva povsod sončen, čez dan pa bo nastajala kopasta oblačnost. Kljub vetru bo zjutraj v večjem delu Slovenije vsaj kakšna stopinja pod ničlo, popoldne pa se bo ogrelo le do okoli 8 stopinj. Za april hladen zrak se bo nad nami zadrževal tudi v nadaljevanju tedna, ko se bo povečala možnost za padavine. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča