Pred fronto z jugozahodnikom do 21°C

0
197

Francijo in Nemčijo je dosegla hladna fronta, ki se bo v sredo počasi spuščala proti našim krajem. Več vremenskega dogajanje pri nas pričakujemo v noči na četrtek, ko bodo zapihali hladnejši severni vetrovi, nad severno Italijo pa bo nastal plitev ciklon. A še pred tem se bo krepil JZ veter, ki nam bo dovajal topel in postopno tudi vse bolj vlažen zrak.

V vzhodni Sloveniji bo večji del dneva sončno, bolj kot bomo šli proti zahodu, več bo oblakov. Ob alpsko-dinarski pregradi bodo že sredi dneva nastajale manjše padavine, te se bodo proti večeru začele širiti tudi nad osrednjo Slovenijo. Veter se bo še nekoliko krepil, skupaj z njim pa tudi dotok toplega zraka, ki se bo ob spuščanju čez Dinarsko pregrado še dodatno ogrel.  Vse od Bele krajine do Prekmurja se bo ogrelo nad 20 st. C. Podobno toplo bo tudi ob morju. Okoli 5 stopinj manj bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije.

V noči na četrtek se bodo padavine okrepile in zajele vso državo. Predvsem v bližini morja lahko nastane kakšna nevihta. Četrtek bo oblačen, ponekod bo še deževalo. Popoldne bo dež ponehal, oblaki pa se bodo trgali.

Zaradi hladnega vzhodnega vetra se marsikje v notranjosti države ne bo ogrelo nad 15 st. C. Na Primorskem bo okoli 20 st. C. V petek se bo nad našimi kraji zgradilo območje visokega zračnega tlaka z zelo toplim zrakom, ki se bo nad nami lahko zadrževalo dalj časa, zagotovo pa vsaj do začetka prihodnjega tedna. Od petka naprej lahko tako pričakujemo veliko sonca in meglena jutra, ki pa ne bodo več tako hladna, kot so bila pretekla, najvišje dnevne temperature bodo nad 20 st. C. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj