Pred nami krasni dnevi

0
130

O ja, tisti, ki ste zdaj na dopustu, vam gre vreme na roko. Sicer je burja spet nekoliko ohladila morje ob naši obali, ki ima trenutno okoli 22 stopinj, a v prihodnjih dneh burje ne pričakujemo, bo pa veliko sonca in morje se bo ponovno ogrelo na okoli 25 stopinj Celzija, kar pomeni da bo več kot primerno za kopanje.

Sreda bo povsem sončna, le na severu Slovenije bo kakšen oblaček. Ob morju bo popoldne zapihal šibak maestral, na SV države šibak južni veter. Temperature bodo prijetno visoke. Na Goriškem se bo ogrelo do 28 stopinj, stopinja manj bo ob morju. Okoli 26, 27 stopinj bo v osrednji in vzhodni Sloveniji, 24 stopinj bo na Gorenjskem.

Razmere v gorah bodo zelo dobre. Povsem sončno bo z odličnimi razgledi, pihal bo šibak zahodni veter. K nam bo dotekal toplejši zrak, na 1500 metrov bo poletnih 16 stopinj, na 2500 metrov 11. Čeprav smo že globoko v meteorološki jeseni, je sredi dneva v gorah UV indeks visok in sonce nas ob daljši izpostavljenosti lahko opeče, zato se primerno zaščitite.

V četrtek nas bo oplazila oslabljena hladna fronta. Prehodno bo nekaj več oblakov, a bo v večjem delu Slovenije ostalo povsem suho, nekaj ploh in neviht bo popoldne le v gorskem svetu severne Slovenije. Zjutraj bo 12, popoldne poletnih 28 stopinj Celzija. V petek bo prevladovalo sonce, ki pa ga bodo občasno prekrivali oblaki. Večinoma sončno, suho in toplo vreme za sredino septembra bomo imeli tudi ob koncu tedna, najvišje dnevne temperature bodo večinoma malce pod 30 stopinj Celzija, predvsem ponekod na Primorskem pa bo tudi trideset stopinj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj