torek, 16 aprila, 2024
DomaŠportPred odhodom na SP rokometaši premagali Madžare

Pred odhodom na SP rokometaši premagali Madžare

Slovenska moška rokometna reprezentanca je po porazu na prvi, na drugi pripravljalni tekmi pred odhodom na svetovno prvenstvo v Veliki Kaniži premagala Madžarsko z 32:29.

Svetovno prvenstvo na Poljskem in Švedskem bo med 12. in 29. januarjem. Na pot proti Katovicam, kjer jo čakajo prve tri tekme med svetovno elito, se bo slovenska vrsta podala 10. januarja. Dva dni za tem jo v skupini B čaka prva tekma, na kateri se bo pomerila s Savdsko Arabijo. Po dnevu premora se bo v drugem krogu pomerila z gostitelji Poljaki, za zaključek prvega dela pa jo čaka še dvoboj s Francijo.

V boj se bo podalo 32 reprezentanc, ki bodo v prvem delu razvrščene v osem skupin. V drugi del se bodo uvrstile po tri najboljše reprezentance vsake izmed njih in bodo združene v štiri nove skupine, iz katerih bosta v končnico, ki se bo začela s četrtfinalom, peljali prvi dve mesti. V kolikor se bo Slovenija prebila v drugi del, jo čaka selitev v Krakov. Tam se bo srečala z najboljšo trojico skupine A, v kateri bodo nastopale reprezentance Španije, Črne gore, Čila in Irana. (STA)

(foto: RZS)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča