petek, 3 maja, 2024
DomaSlovenijaPred prazniki pozivi k samozaščitnemu ravnanju, Poklukar županom

Pred prazniki pozivi k samozaščitnemu ravnanju, Poklukar županom

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje so pristojni v četrtek ob opravljenih 6790 testih PCR potrdili 2510 novih okužb. Iz bolnišnic pred prazniki pozivajo k samozaščitnemu ravnanju.

Minister za zdravje Poklukar je zato zaprosil župane, da po svojih najboljših močeh pomagajo pri preprečevanju širjenja virusa: “Prosim vas tudi, da občanke in občane ozaveščate, da vključite posameznike, ki jim ljudje zaupajo, in da tako s skupnimi močmi preprečimo nadaljnji porast okužb. Posameznikom je treba potrpežljivo in prijazno pojasniti, zakaj je pomembno upoštevanje priporočil.”

Kot je opozoril Poklukar, ob prihajajočem prazničnem koncu tedna lahko pričakujemo mnogo več srečanj in druženj ljudi, v prihodnjih dneh pa so predvideni tudi številni dogodki in množična srečanja. “Zato potrebujemo vas, da v naslednjih dneh aktivirate vso razpoložljivo infrastrukturo v svoji občini, da bi v največji možni meri prebivalci upoštevali pravilo PCT in s tem pomagali pri zmanjšanju prenosa okužb,” je dodal.

V državi je trenutno aktivno okuženih 25.121 oseb. Sedemdnevno povprečje okužb znaša 2138, 14-dnevna incidenca na 100.000 prebivalcev pa znaša 1190. Po podatkih vlade je hospitaliziranih 558 covidnih bolnikov, od tega jih 134 potrebuje intenzivno terapijo. V zadnjem dnevu je umrlo sedem bolnikov s covidom-19.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča