Pred vnovično pripeko v torek višinska motnja

0
332

Ponoči bo več oblakov kot jasnine. Sprva bo še suho, v drugem delu noči pa bo predvsem na severu in zahodu Slovenije nastalo nekaj ploh in manjših neviht. Zjutraj bo zaradi oblakov in vetra, ki bo zapihal ob krajevnih nevihtah, kar toplo. V večjem delu Slovenije bodo temperature od 17 do 20 st. C, še topleje bo ob morju, bolj sveže pa na Gorenjskem, kjer bo 15 st. C.

V torek bodo sonce pogosto zakrivali oblaki. Ves dan bodo nastajale plohe in nevihte. Razvije se lahko tudi kakšno neurje. Bodo pa nalivi tudi jutri zajeli manjša območja, kar pomeni, da bo v večjem delu Slovenije ostalo suho ali pa bo dežja le za vzorec. Še bo vroče. Na Goriškem in v Vipavski dolini se bo ogrelo do 33 st. C. V vzhodni in osrednji Sloveniji bo okoli 30 stopinj, malo manj bo na Gorenjskem in Koroškem, od 26 do 28 st. C.

V torek bo bolje ostati v dolini. Ob alpsko-dinarski pregradi bo že zjutraj veliko oblačnosti, prav tako se bo že lahko razvila kakšna nevihta. Čez dan bodo nastajale plohe in nevihte, ki jih bodo poleg nalivov lahko spremljali tudi močnejši sunki vetra in drobna toča.

V nadaljevanju tedna se bo k nam širil vroč afriški zrak, zato bo iz dneva v dan bolj vroče. Sreda bo sončna z nekaj plitvimi kopastimi oblaki. Podoben bo tudi četrtek, ko se bodo temperature marsikje že približale 35 st. C, na Primorskem pa to mejo tudi presegle. Petek bo še za kakšni dve stopinji bolj vroč. Vročina bo nekoliko popustila ob koncu tedna, ko se bo spet povečala možnost za nastanek ploh in neviht, medtem ko obilnejšega dežja, ki bi zajel vso Slovenijo in končal sušo, še ni na vidiku. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj