Pred vročinskim valom dva dni kislice

2
520

Z zahoda se našim krajem približuje višinski ciklon z veliko vlage. Jutri nas bodo sprva dosegli oblaki, potem padavine. Temperatura bo zaradi dežja marsikje nižja, bo pa zato huda vročina na jugovzhodu celine. V Grčiji in Turčiji tudi 42 st.

Pri nas se bo ponoči in zjutraj oblačna koprena še nekoliko bolj zgostila, a še vedno bo suho. Na Primorskem bo začela pihati šibka burja. Temperature zjutraj bodo prijetne. Ne bo mraza in ne vročine. Najnižje temperature bodo od 12 do 15, na Gorenjskem 9, na Primorskem pa od 15 do 18.

Za izlet izkoristite jutro. Na jugu in severu se bodo že pred poldnevom začele pojavljati plohe in nevihte. Teh bo še več v popoldanskem času, ko bodo nastajali tudi nalivi. Še najdlje bo ostalo suho na severovzhodu države, pa tudi na Primorskem, kjer bodo padavine šibkejše. Pihala bo šibka burja, ki se bo zvečer prehodno okrepila. Prav tako pa tudi dež na jugu Slovenije.

Kako bo z najvišjimi temperaturami? V večjem delu Slovenije bo okoli 25 stopinj. Popoldne pa se bo zaradi padavin osvežeilo, saj bo pod 20 st.c.. Le na vzhodu bo topleje.

V hribe se odpravite zjutraj, prav tako izberite krajšo turo. Saj bodo padavine že dopoldne. Najdlje bo ostalo suho na Pohorju. Visokogorje bo v oblakih, pihal bo šibak do zmeren vzhodnik.

Vreme je dobro naravnalo časovnico na začetek koledarskega poletja. Naslednji teden bo poletno vroč! Seveda, če odmislimo ponedeljek. Jutro bo še deževno z obilnimi padavinami na vzhodu Slovenije. Čez dan bo dež oslabel, nastajale bodo manjše plohe. Zvečer se bo razjasnilo. Pozno sonce bo segrelo ozračje do 22 st. V torek bo ob jasnini že bistveno topleje, tja do 26, na Primorskem do 29 st. V sredo bo do 27 st.c. Se bo pa popoldne povečala možnost za nastanek neviht. V nadaljevanju bodo marsikje padale tridesetice, na Goriškem do 35 st.c. Če bo prvi vročinski val vztrajal dlje časa, pa v naslednjih napovedih.

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj