Pred zimo še toplo in svetleje :)

0
210

Petek bo deloma sončen, deloma oblačen in suh, le izjemoma bo nastala kakšna manjša ploha. Oblaki bodo gostejši vzdolž dinarske pregrade, popoldne bo ponekod zapihal šibak JZ veter. Dnevne temperature bodo jutri še nad 10 stopinj. Na Primorskem se bo ogrelo do 15 stopinj, stopinjo manj bo na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju, v večjem delu Slovenije bo okoli 12, na Gorenjskem 8 stopinj Celzija.

V gorah bo jutri sončno. Najmanj sonca bo na območju Snežnika in v Južnih Julijcev, kjer lahko nastane kakšna ploha. Pihal bo zahodni veter, ki bo nekoliko močnejši v visokogorju, kjer je nevarnost proženja snežnih plazov še zmeraj 3. stopnje. Na 1500 metrov bo 3, na 2500 metrov -3 stopinje, v noči na soboto bo k nam začel dotekati hladnejši zrak.

Sobota bo na Primorskem sončna, nekaj sonca bo tudi na severu, drugje bo oblačno. Dopoldne se bodo pojavljale plohe, popoldne bo večinoma suho. Hladneje bo, zjutraj bo 2, popoldne 7 stopinj. Nedelja bo oblačna in suha, jutranje temperature bodo okoli ledišča, čez dan bo 4 stopinje. Zvečer bo na zahodu začelo deževati, v noči na ponedeljek se bodo padavine okrepile in se razširile nad vso Slovenijo. Od severa se bo hladilo in v ponedeljek čez dan se bo meja sneženja marsikje spustila do nižin.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj