ponedeljek, 17 junija, 2024
DomaSlovenijaPredor Golovec- druga cev

Predor Golovec- druga cev

V teh dneh se bodo na vzhodni ljubljanski obvoznici v sklopu celovite obnove vzhodne cevi predora Golovec začela pripravljalna dela, napovedujejo v Darsu. Od 15. marca naprej bo predorska cev v smeri od razcepa Malence proti Bizoviku zaprta, promet bo preusmerjen v lani poleti temeljito prenovljeno zahodno cev.

Že v noči na nedeljo bodo zaradi pripravljalnih del na vzhodni ljubljanski obvoznici zaprli odsek od Bizovika proti razcepu Malence. V nedeljo bo promet ob 8. uri stekel po dveh prometnih pasovih, tako pa bo vse do 12. marca, je  zapisal Prometno-informacijski center za državne ceste.

Sanacijska dela bodo predvidoma trajala dva meseca. Sprva je bila obnova predvidena za letošnje poletne mesece, a bo Dars izkoristil še vedno manjšo prometno obremenjenost zaradi epidemije covida-19 in se del lotil prej.

Vzhodna cev predora Golovec bo v času sanacije zaprta za ves promet. Skozi sosednjo cev bo dovoljen dvosmerni promet za osebna vozila in druga vozila do 3,5 tone največje dovoljene mase. Obvoz za vozila nad 3,5 tone največje dovoljene mase in izredne prevoze bo po severni, zahodni in južni ljubljanski obvoznici.

V Darsu napovedujejo, da bo v času obnove predora promet vozil urejen dvosmerno skozi zahodno cev po sistemu 2+1, ki bo prilagojen času prometnih konic. To pomeni dva pasova v smeri povečanega prometa in en prometni pas v nasprotni smeri.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča