Pregretost lahko postreže z ‘ledom’

0
688

Nadaljuje se poletna pomlad in številni lovite povsem suhe dneve za košnjo in spravilo trave. Jutri do popoldneva pa bo marsikje treba mrvo pospraviti.

Jutro bo poletno toplo. V večjem delu Slovenije bo ob sončnem vzhodu med 13 in 15 stopinj Celzija, nekoliko manj bo na severu, okoli 10 stopinj. Sobotno dopoldne bo sončno in suho, okoli poldneva pa se bodo ob meji z Avstrijo začele pojavljati nevihte, ki se bodo pomikale proti JV. Predvsem v severni in tudi vzhodni Sloveniji lahko nastane nekaj neurij s točo in močnimi sunki vetra, medtem ko bo na Primorskem, Notranjskem in večinoma tudi v osrednji Sloveniji ostalo suho.

V severni Sloveniji bo od 26 do 29 stopinj, podobno toplo bo tudi na Primorskem. V osrednji in JV Sloveniji bo vztrajala vročina, saj bodo najvišje dnevne temperature 30 oziroma 31 stopinj Celzija.

Zjutraj in del dopoldneva bo v gorah še sončno, kasneje se bo pooblačilo in nastajale bodo nevihte, vmes bo tudi kakšna močnejša. V nižjih plasteh ozračja bo zapihal vzhodni veter, višje bo vztrajal šibak SZ veter. Nad nami bo še naprej zelo topel Afriški zrak, nekoliko se bo ohladilo šele v noči na nedeljo.

V nedeljo zjutraj in dopoldne bo sončno, popoldne pa bo veliko kopaste oblačnosti in nastalo bo nekaj ploh in neviht. Dnevne temperature bodo za nekaj stopinj nižje, okoli 27 stopinj bo. S podobnim vremenom se bo začel tudi nov teden, zjutraj in dopoldne bo sončno, popoldne pa delno oblačno z manjšimi krajevnimi padavinami. V torek bodo temperature ponovno višje, verjetnost za popoldanske plohe in nevihte bo zelo majhna. (Aleš Satler)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj