sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaPrehitri, drzni, predrzni, oškodovani

Prehitri, drzni, predrzni, oškodovani

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 17. 9. in 20. 9. intervenirali v 197 nujnih primerih.

Neprilagojena hitrost

17. 9. okoli 17.30 se je zgodila prometna nesreča na območju Stare vasi. Brežiški policisti so ugotovili, da je 73-letni voznik kombija zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Reševalci so na kraju oskrbeli poškodovanega potnika in ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za hude poškodbe. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Policisti PP Sevnica so bili 17. 9. okoli 17.30 obveščeni o prometni nesreči med Tržiščem in Sevnico. Opravili so ogled in ugotovili, da je 21-letni voznik osebnega avtomobila v ovinku pri naselju Jelovec zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v odbojno ograjo. Lažje poškodovanega voznika so oskrbeli v
bolnišnici. Policisti mu bodo zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Voznika pridržali

Med kontrolo prometa v Brežicah so policisti v noči na 18. 9. ustavili voznika osebnega avtomobila belgijskih registrskih oznak in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 31-letnemu kršitelju, ki je
imel v litru izdihanega zraka 0,98 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Vlomi in tatvine

Na delovišču v Podbočju je med 16. 9. in 17. 9. nekdo iz delovnega stroja odtujil okoli 300 litrov goriva in hidravlično olje.

S strehe objekta na Seidlovi cesti v Novem mestu je neznanec s strehe objekta odtujil okoli tri metre bakrenih žlebov.

Na parkirnem prostoru avtocestnega postajališča na Obrežju je nekdo v noči na 19. 9. iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil gorivo. Voznik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1000 evrov.

V noči na 19. 9. je na Otočcu neznanec z dvorišča stanovanjske hiše odtujil motorno žago, baterijski vrtalnik in napravo za kovičenje in iz odklenjenega osebnega avtomobila udarno kladivo in električno ročno orodje.

V noči na 19. 9. je na parkirnem prostoru v Črešnjicah nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice odtujil denar. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1600 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in v tovornem delu odkrili državljana Afganistana, ki se je skrit med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 17. 9. in 20. 9. na območju Radencev (PP Črnomelj) izsledili in prijeli šest državljanov Pakistana, v Brežicah štiri državljane Irana, v Dragi pri Sinjem vrhu (PP Črnomelj) državljana Iraka, državljana Sirije in državljana Pakistana in pri Žuničih (PP Črnomelj) pet državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča