Prehod fronte, a kmalu spet jasnina

0
187

Alpe bo prešla oslabljena hladna fronta, ki bo prinesla nekaj padavin, ampak anticiklon se bo hitro vrnil in ob koncu tedna spet pričakujemo veliko sonca. Precej dežja bo ob ciklonu na SV Evrope, močno bo deževalo v vzhodnem Sredozemlju med Italijo in Grčijo, nekaj dežja bo tudi na Iberskem polotoku.

Dopoldne bo še večinoma suho, sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v severni in vzhodni Sloveniji. Ob nevihtah bo nastalo bo nekaj nalivov, kakšnih obsežnejših in silovitejših neurij pa ne pričakujemo. Zapihal bo severni veter, burja na Primorskem se bo okrepila iz šibke v zmerno, tukaj bo ostalo suho. Temperature bodo nekoliko nižje. V večjem delu Slovenije bo do 25, 26 stopinj, kakšno stopinjo več bo na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju. Na Primorskem bo okoli 30 stopinj Celzija, na SZ Slovenije do 23.

Vreme ne bo preveč primerno za obisk gora, zato raje počakajte do petka, ko bo vreme ponovno bolj stabilno. Sicer bo jutri zjutraj še nekaj sonca, a že dopoldne se bo pooblačilo in nastajati bodo začele plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale do noči na petek. Zapihal bo SV veter, k nam do dotekal hladnejši zrak.

Petek bo suh in večinoma sončen z nekaj oblačnosti. Še bosta pihala šibka burja in SV veter. Zjutraj bo okoli 13, popoldne pa 23 stopinj Celzija. Ob koncu tedna bo prevladovala jasnina. Jutra bodo precej sveža, med 5 in 10 stopinj Celzija bomo imeli, čez dan se bo ogrelo nekje do 23, 24 stopinj. V novega tedna bodo temperature ponovno nekoliko višje, se bo pa nekoliko povečala verjetnost za kakšno popoldansko ploho ali nevihto.