Preiskava tehnični pregledi, trije pridržani

0
722

60 kriminalistov je končalo hišne preiskave, povezane s sumom korupcije pri tehničnih pregledih. Preiskava še poteka, vsi trije, ki so jim včeraj odvzeli prostost, pa ostajajo v pridržanju in naj bi jih kmalu privedli pred preiskovalnega sodnika, je poročal POP TV.

Med njimi naj bi bil tudi Florijan Gašperin – nekdanji vodja tehničnih pregledov v Lescah, ki je bil zaradi enakega kaznivega dejanja že obsojen na tri leta zapora. Ob koncih tedna naj bi prestajal zaporno kazen, med tednom pa še naprej delal na tehničnih pregledih v Mostah, kjer naj bi skupaj z vsaj še dvema sodelavcama izdajal potrdila o opravljenem tehničnem pregledu, čeprav vozila niso bila brezhibna.

Preiskava še traja, zato so uradne informacije precej skope. Kriminalisti bodo za javnost spregovorilii šele jutri, ko se bo tudi iztekel 48-urni rok v katerem mora policija osumjene pripeljati pred preiskovalnega sodnika. In jih tudi bo, z Gašperinom na čelu, skupaj s kazensko ovadbo, ki jo menda pišejo. A to je šele začetek, saj je zadeva menda tako razvejana in dobro organizirana, da jo bodo po poročanju POP TV razširili, tako na dodatne primere kot tudi ljudi. Vozil, ki so za nekaj 10 dodatnih evrov dobila potrdilo, čeprav ga ne bi smela, je očitno res veliko, zato je varnost na naših cestah še toliko bolj ogrožena.