Prejemniki državne pomoči bežali pred policisti in namerno trčili v službeno vozilo

0
3823

Še enkrat so se policisti PU Novo mesto soočili s kršitelji, ki jim vsaj v Sloveniji ni potrebno delati in za slednje prejemajo davkoplačevalsko pomoč. Drži, niso edini, ki jim takšna ureditev ustreza. So pa zagotovo v ospredju, ko gre za nedopustne in kriminalne stvari, ki se dogajajo na območju JV Slovenije in vsakodnevno polnijo policijska poročila PU Nm. Verjetno se še spomnite, ko so policisti v začetku avgusta leta 2021 poskušali zaustaviti kršitelja, ki je potem trčil v policijsko barikado. Pri tem sta bila dva policista poškodovana, eden huje. In včeraj se je na območju Dolenjske spet zgodilo nedopustno dejanje. Več v policijskem poročilu PU Nm:

Policisti Specializirane enote za nadzor državne meje so med opravljanjem nalog na avtocestnem postajališču Starine nekaj po 17. uri opazili voznika osebnega avtomobila Alfa romeo z nameščenimi registrskimi tablicami na vozilu, ki so bile očitno ponarejene. Zapeljali so za njim in ga ustavljali z uporabo svetlobnih in zvočnih signalov. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo in ves čas pospeševal hitrost. Nevarni voznik je zapeljal preko mostov na Otočcu, potem ustavil sredi ceste, prestavil v vzvratno prestavo in se z veliko hitrostjo zaletel v prednji del službenega vozila. Po trčenju je zapeljal naprej, ponovno prestavil vzvratno in ponovno trčil v policiste, potem močno pospešil in nadaljeval z nevarno vožnjo proti Ratežu. Voznik je na enak način poskušal še dvakrat trčiti v službeno vozilo, vendar se je policistom uspelo trčenju izogniti. V Dolenji vasi je zapeljal s ceste preko travnate brežine in v potok, kjer je vozilo obstalo. Policisti so na kraju prijeli 20-letnega in 54-letnega osumljenca iz okolice Novega mesta, eden izmed osumljencev pa je pobegnil, ki pa so ga danes že uspeli identificirati, gre za 35 – letnega voznika. 20-letnik je poskušal napasti policiste, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Kriminalisti nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev pobeglega osumljenca, z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Policisti pozivajo vse, ki so bili včeraj med 17. in 17.20 udeleženi v prometu na relaciji Kronovo – Otočec – Gumberk, Dolenja vas in jih je voznik osebnega avtomobila Alfa romeo rdeče barve ogrožal, da to sporočijo na številko 113. 

Napadel policista

Okoli 17. ure smo bili obveščeni, da je v gostinskem lokalu na Topliški cesti v Novem mestu pijan moški nadlegoval osebje in goste lokala, potem pa zaspal. Ob prihodu policistov je 39-letni kršitelj, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, nadaljeval s kršitvami, napadel je tudi policista in ga poskušal udariti. Policisti so zoper njega uporabili prisilno sredstvo plinski razpršilec, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Kršitelja pridržali

V noči na 29. 11. smo bili obveščeni o pretepu na bencinskem servisu na območju PP Brežice. Brežiški policisti so se takoj odzvali in vzpostavili javni red in mir. 28-letnemu kršitelju, ki ni upošteval opozoril in ukazov, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.