Prelet letal v zahvalo, je to potrebno?

0
1647

V ponedeljek sredi dneva bodo slovenski in ameriški piloti z letali v zahvalo vsem zdravstvenim delavcem, pripadnikom civilne zaščite in vsem drugim, ki so med epidemijo zagotavljali delovanje osnovnih sistemov v državi preleteli našo državo. Ne razumem, je to res potrebno, je res toliko denarja in tako dalje. Slovenija ni Amerika oz. ZDA!

Z vsem spoštovanjem do vojakov, zdravstvenih delavcev in ostalih, ki vedno delate v nemogočih razmerah in ste bili še dodatno obremenjeni v času korone, privoščim, da bi ves denar za natočeno gorivo v letala pošteno razdelili med vas. Marsikdo v teh t.i. interventnih službah preleta sploh ne bo videl. Zakaj? Ker bo delal, ker bo imel nujni primer ipd.

Nad Slovenijo se bo tako zgodila parada ponosa, se opravičujem, zahvala ljudem v interventnih poklicih. Lepo in upam, da bodo naročniki te ‘zahvale’ omenjene poklice znali spoštovati tudi na trdnih tleh in da ne bodo ob pogajanjih za nekaj centov spet nekje v oblakih. To je moje mnenje.

Okoli 14. ure so letala preletela Dolenjsko.

Sicer pa za vse ostale, ki boste morda imeli čas:

Pripadniki 15. polka vojaškega letalstva Slovenske vojske in 31. lovskega polka vojnega letalstva ZDA bodo prelet s šestimi letali F-16 in tremi letali PC-9 začeli na Jesenicah ob 13.15. Nato bodo leteli nad Golnikom in Kranjem, nad Ljubljano bodo ob 13.23. Polet bodo nadaljevali proti Celju, Mariboru in Ptuju, nato pa obrnili proti Šmarju pri Jelšah ter nadaljevali proti Brežicam, Metliki, Črnomlju, Kočevju in Postojni. Polet bodo sklenili v Izoli nekaj pred poltretjo popoldne.

Letala bodo Slovenijo preletela v dveh ešalonih, med katerima bo milja razmika, in sicer na višini približno 1200 metrov s povprečno hitrostjo 425 kilometrov na uro. V slovenski zračni prostor bodo ameriška letala vstopila ob 13.10.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj