petek, 29 marca, 2024
DomaVremePrelet snežink

Prelet snežink

Ponoči bo oblačno, nekaj jasnine bo le na severu. V zahodni in južni Slovenije bo občasno rahlo snežilo, deževalo bo le po najnižjih legah Primorske. Količina padavin bo sicer zanemarljivo majhna, ponekod pa vseeno lahko zapade kak centimeter snega. Najbolj se bo ohladilo v krajih s snežno na severu Slovenije. Tukaj bo -10 stopinj, na Štajerskem in v Prekmurju jih bo okoli -5, v osrednji in JV Sloveniji bosta -2 stopinji, po nižinah Primorske pa bo to noč temperatura večinoma ostala nad ničlo.

Sreda bo suha, po nižinah se bosta večinoma zadrževali megla in nizka oblačnost, nekaj sonca bo na Primorskem in Gorenjskem ter tudi v nekoliko višjih legah vzhodne Slovenije, kjer bo plast nizke oblačnosti bolj tanka. Temperature bodo zelo izenačene, nekoliko bo izstopala le Primorska, tukaj se bo ogrelo do 8 stopinj. Na Gorenjskem in Koroškem bo kakšna stopinja pod ničlo, po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije pa stopinja ali dve v plusu.

Jutri bo v gorah še mrzlo, na 1500 metrov bodo -4 stopinje, na 2500 metrov -7. Pihal bo šibak zahodni veter, v nižjih plasteh bo prevladovalo oblačno in megleno vreme, nad okoli 1500 metrov bo večinoma sončno.

Četrtek bo oblačen in suh, čez dan bo marsikje zapihal JZ veter. Zjutraj bo temperatura še nekaj stopinj pod ničlo, čez dan se bo ogrelo do 5. V petek se bomo od negativnih temperatur po nižinah za nekaj časa poslovili. Na Primorskem bo začelo deževati, drugod bo še suho, pihal bo vlažen JZ-nik. Božični dan bo v zahodni polovici Slovenije deževen, na vzhodu pa bo padavin malo. Meja sneženja bo v večinoma na okoli 1500 metrov, le na SZ bo snežilo nekoliko nižje. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča