Premier Janša: za teden podaljšujemo ukrepe

0
1317

Število obolelih za COVID19 bo glede na projekcije žal vsaj še nekaj časa naraščalo. Ukrepi bodo zato podaljšani za teden dni. A če bomo dosledni in bomo vsi z odgovornim obnašanjem podprli napore zdravstvenih delavcev, lahko čez 7 do 10 dni pričakujemo postopno sproščanje, je na twitterju zapisal premier Janez Janša.

Podrobnosti naj bi sicer po napovedih vladnega govorca za covid-19 Jelka Kacina pristojni ministri predstavili danes dopoldne na novinarski konferenci. Kot kaže, pa bodo tudi prihodnji teden veljale omejitve gibanja ponoči, omejitve prehajanja med občinami ter prepoved zbiranja nad šest ljudi. Kaj podaljšanje ukrepov pomeni za šolo, pa še ni jasno. Šolarji sicer, kot kaže, v šolske klopi po počitnicah ne bodo sedli, vprašanje pa je, ali bodo imeli pouk na daljavo ali jim bodo podaljšali počitnice. Neuradno naj bi sicer obveljalo slednje.

V četrtek so potrdili 1798 novih primerov okužbe in opravili 6368 testov. Delež pozitivnih testov je tako 28,23. V bolnišnice so sprejeli še 101 pacienta (skupaj 703), na intenzivno enoto še 14 oseb (skupaj 112). Umrlo je 19 bolnikov s covidom 19.

(foto: twitter/Janez Janša)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj