torek, 18 junija, 2024
DomaSlovenijaPrepoved strežbe hrane in pijač na novoletnih sejmih, razen pečenega kostanja

Prepoved strežbe hrane in pijač na novoletnih sejmih, razen pečenega kostanja

Vlada je sprejela pričakovane omejitve strežbe hrane in pijače na prazničnih sejmih. Nove ukrepe je sprejela na današnji dopisni seji.

Izvajanje kongresne in sejemske dejavnosti je dovoljeno na odprtih površinah in v zaprtih prostorih pod pogojem, da udeleženci izpolnjujejo pogoj PCT, uporabljajo zaščitne maske in je med njimi zagotovljena medosebna razdalja vsaj 1,5 metra.

Pri sejemski prireditvi na odprtih površinah se zagotovi enosmerno gibanje obiskovalcev, z ločenimi vhodi in izhodi. Območje sejemske prireditve na odprtih površinah mora biti ograjeno tako, da pristop nanj ni mogoč mimo uradnega vhoda.

Strežba hrane in pijače na stojnicah ni dovoljena, dodali pa so izjemo, to je priprava in strežba pečenega kostanja.

Izvajanje gostinske dejavnosti strežbe jedi ali pijač je dovoljeno samo v sedečem režimu med 5. in 22. uro. Ob vhodu v lokal ali na prostor, kjer se izvaja gostinska dejavnost strežbe jedi in pijač, mora biti na vidnem mestu objavljeno dovoljeno največje število hkrati prisotnih oseb v lokalu ali na prostoru.

Za takšne ukrepe se je zavzemala tudi strokovna skupina na čelu z Matejo Logar. “Mnenje strokovne skupine je, da stojnice, ki ponujajo hrano in pijačo, niso dovoljene, ker prihaja do stika z velikim številom ljudi in je povečana možnost, da pride do prenosa okužbe,” je povedala Logarjeva. “Nihče ne bo prikrajšan, če ne bo spil kuhančka in pojedel hot doga na stojnici, če pa bo kdo od njegovih ali celo on ostal pred intenzivno enoto, ker ne bo dovolj bolniških postelj, pa bo to katastrofa,” je ponazorila. (24ur.com, STA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča