petek, 29 marca, 2024
DomaLokalnoPrestregli 28 ilegalcev

Prestregli 28 ilegalcev

Policisti PMP Obrežje so med kontrolo tovornega vozila srbskih registrskih oznak v tovornem delu odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se, skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v
Slovenijo. V tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak so odkrili še dva državljana Afganistana, ki sta poskušala nezakonito vstopiti v Slovenijo. Policisti PMP Dobova so na vlaku, natovorjenem z osebnimi vozili, odkrili tri državljane Irana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 1. 10. in 4. 10. na območju Dvorc (PP Brežice) izsledili in prijeli tri državljane Irana in državljana Pakistana, v Dobovi državljana Irana, v Veliki Dolini (PP Brežice) štiri državljane Sirije in državljana Palestine, v Ribnici (PP Brežice) dva državljana Sirije, v Komarni vasi (PP Črnomelj) tri državljane Pakistana in državljana Afganistana in na območju Paunovičev (PP Črnomelj) pet državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča