petek, 19 aprila, 2024
DomaKronikaPrestregli 413 ilegalcev in prijeli tihotapce

Prestregli 413 ilegalcev in prijeli tihotapce

Minuli konec tedna so imeli slovenski varuhi meje precej dela z nedovoljenimi prestopi meje. Med drugim so prijeli tihotapce ljudi in prestregli 413 ilegalcev.

26. 5. so policisti na Obrežju ustavili osebni avtomobil hrvaških registrskih oznak. Državljan Hrvaške je v vozilu prevažal dva državljana Rusije, ki nista izpolnjevala pogojev za vstop v Slovenijo. Prav tako 26. 5. so na Obrežju kontrolirali državljana Ukrajine, ki je prevažal pet državljanov Iraka, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. 27. 5. so v Rigoncah kontrolirali državljana Rusije, ki je prevažal državljana Kitajske in državljana Turčije, ki sta nedovoljeno vstopila v Slovenijo. Trem osumljencem kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 26. 5. in 29. 5. na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Slovenska vas, Jesenice na Dolenjskem, Loče, Mokrice) izsledili in prijeli 103 državljane Bangladeša, 58 državljanov Pakistana, 54 državljanov Maroka, 47 državljanov Rusije, 35 državljanov Indije, 23 državljanov Sirije, 20 državljanov Afganistana, 11 državljanov Nepala, deset državljanov Konga, osem državljanov Iraka, sedem državljanov Kube, šest državljanov Mongolije, pet državljanov Šrilanke, štiri državljane Alžirije, štiri državljane Sierra Leone, tri državljane Palestine, dva državljana Tunizije, dva državljana Turčije in po enega državljana Libije in Malija. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča