četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaPrestregli 75 ilegalcev

Prestregli 75 ilegalcev

Policisti so na območju policijske uprave Novo mesto obravnavali 75 državljanov iz drugih držav, ki niso izpolnjevali pogojev za prečkanje notranje meje oziroma bivanje in zadrževanje v Sloveniji – vse na območju Posavja (Obrežje, Nova vas pri Mokricah, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Dobova, Podgračeno, Sevnica).

Policisti novoustanovljene Policijske postaje za izravnalne ukrepe, s sedežem na Obrežju, so v Slovenski vasi popoldne kontrolirali osebni avtomobil poljskih tablic, ki ga je vozil državljan Gruzije. Pri tem so ugotovili, da je v vozilu vozil  devet državljanov Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Republiko Slovenije. Vozilo so zasegli, državljana Gruzije pa pridržali. Postopek so prevzeli kriminalisti novomeške Policijske uprave.

Sevniški policisti so v zgodnjih petkovih urah na železniški postaji, na vlaku proti Ljubljani, prijeli štiri tujce (domnevno trije državljani Afganistana in državljan Bangladeša), ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo oziroma pri sebi niso imeli ustreznih listin. Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča