sobota, 27 aprila, 2024
DomaKronikaPrestregli 875 ilegalcev in prijeli tri tihotapce

Prestregli 875 ilegalcev in prijeli tri tihotapce

Varuhi meje na JV Slovenije še naprej vsak dan prestrežejo več sto tujce, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Največ interventnih dogodkov je bilo v sredo, tudi zaradi tujih državljanov, ki so jih policisti obravnavali, ker niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije. V torek je bilo takšnih 191, v sredo 371, v četrtek (do petka zjutraj) pa 313 (skupaj 875). Veliko večino so obravnavali na območju Posavja (razen devetnajstih, ki so jih prijeli metliški policisti v Drašičih in Rakovcu).

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe s sedežem na Obrežju, so v sredo popoldne na avtocestnem počivališču Grič ustavili vozilo Opel, ki ga je vozil 52-letni državljan Bolgarije. Pri kontroli so ugotovili, da vozi sedem državljanov Turčije.

V četrtek popoldne so na bencinskem servisu Obrežje obravnavali kombinirano vozilo, ki ga je vozil 37-letni državljan Italije. V kombiju je peljal še enajst državljanov Iraka. Zvečer so kontrolirali še osebni avtomobil, ki ga je vozil 35-letni državljan Hrvaške. V avtu je peljal  šest državljanov Iraka.

Vse tri osumljence so kazensko ovadili in jim zasegli vozila. Postopki s tujci še niso zaključeni, so sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča