sobota, 18 maja, 2024
DomaKronikaPrestregli rekordno število ilegalcev v zadnjem letu

Prestregli rekordno število ilegalcev v zadnjem letu

Minuli konec tedna so imeli varuhi meje precej dela z ljudmi, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Kot so sporočili s PU Nm so na območju uprave prestregli kar 603 osebe.

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Obrežja 15. 7. okoli 9.30 kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Audi švicarskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 37-letni državljan Turčije v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Vozniku so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 14. 7. in 17. 7. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Loče, Čatež ob Savi, Jesenice na Dolenjskem, Prilipe, Mokrice, Jereslavec, Velika Dolina) izsledili in prijeli 193 državljanov Afganistana, 163 državljanov Maroka, 61 državljanov Bangladeša, 51 državljanov Pakistana, 33 državljanov Nepala, 24 državljanov Rusije, 14 državljanov Šrilanke, 12 državljanov Indije, 11 državljanov Sirije, deset državljanov Iraka, sedem državljanov Kube, pet državljanov Turčije, pet državljanov Sudana, tri državljane Kameruna, tri državljane Konga, državljana Palestine, državljana Egipta in državljana Libije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča