četrtek, 25 aprila, 2024
DomaKronikaPrestregli tihotapca in ilegalce

Prestregli tihotapca in ilegalce

Med kontrolo prometa na Obrežju so policisti v ponedeljek nekaj po 14. uri ustavili kombi španskih registrskih oznak. Ugotovili so, da državljan Rusije v vozilu prevaža šest državljanov Turčije, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Prav tako na območju Obrežja so nekaj pred 17. uro ustavili voznika osebnega avtomobila italijanskih registrskih oznak. Državljan Romunije je v vozilu prevažal tri državljane Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Rusije in državljanu Romunije so odvzeli prostost in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije in državljani Iraka še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Dobova, Rigonce, Prilipe) izsledili in prijeli 15 državljanov Maroka, 13 državljanov Nepala, 12 državljanov Afganistana, sedem državljanov Turčije, štiri državljane Nigerije, dva državljana Sirije, dva državljana Bangladeša, dva državljana Toga, dva državljana Indije, dva državljana Turčije, dva državljana Rusije,
državljana Konga, državljana Palestine, državljana Pakistana in državljana Sierra Leone. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča