četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaPretep z nožem, vlomi, prijeli tihotapca

Pretep z nožem, vlomi, prijeli tihotapca

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 17. 2. in 22. 2. intervenirali v 132 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 496 klicev.
Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 28-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, groženj, ponarejanja dokumentov, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitega prehoda državne meje.

Med pretepom v Gotni vasi poškodovanih več oseb

20. 2. ob 18.50 smo bili obveščeni o pretepu na parkirnem prostoru pred prodajalno v Gotni vasi. Na kraj je bilo takoj napotenih več policistov, ki so vzpostavili javni red in mir. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je prišlo do spora, pretepa in groženj med petimi osebami, starimi med 18 in 41 let, ki se med seboj poznajo. Tri osebe so zaradi lažjih poškodb poiskale zdravniško pomoč, policisti so tudi ugotovili, da je 41-letni udeleženec pretepa 38-letnika z nožem poškodoval po roki. Okoliščine pretepa še preiskujejo, na podlagi ugotovitev bodo zoper osumljence na pristojno tožilstvo podali kazenske ovadbe.

Vlomi in tatvine

V Velikem Cirniku na območju PP Sevnica je med 12. 2. in 19. 2. nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil motorno žago in električni
skobeljnik.

19. 2. med 18. in 20. uro je v naselju Slepšek na območju PP Trebnje nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in odtujil denar. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 650 evrov.

Med 18. 2. in 21. 2. je v naselju Blatno na območju PP Brežice nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil bankovec za deset evrov.

Policisti PP Novo mesto so med opravljanjem nalog v Brezju ustavili 29-letnega voznika osebnega avtomobila Fiat stilo. Med postopkom so ugotovili, da v vozilu prevaža dva katalizatorja, za katera ni znal pojasniti izvora. Katalizatorja so mu zasegli in nadaljujejo s preiskavo okoliščin kaznivega dejanja tatvine.

Med 18. 2. in 21. 2. je v Trebnjem nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit. Lastnica ocenjuje, da je z vlomom in tatvino povzročil za okoli 2300 evrov škode.

Nezakoniti prehodi državne meje

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje 21. 2. okoli 7. ure v Čatežu ob Savi ustavili kombinirano vozilo slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 33-letni državljan Bosne in Hercegovine v tovornem delu kombija prevaža pet državljanov Iraka, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Sprovajalcu so odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Kombi Citroen jumper so zasegli, tujce pa po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča