Pretepel mamo, napadel in poškodoval policista

0
797

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 156 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 540 klicev.

Pridržali nasilneža, ki je pretepal mamo

Brežiški policisti so bili 13. 4. popoldne obveščeni o nasilju v družini. Takoj so odšli na kraj in zaščitili žrtve nasilja. Ugotovili so, da je pijan 36-letni moški izvajal psihično in fizično nasilje nad starši. Nasilnež je starša ustrahoval in ju žalil. Mami je grozil in jo tako pretepel, da je zaradi poškodb obležala. Policisti so moškemu, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja, odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilništva.

Napadel in poškodoval policista

13. 4. nekaj po 21. uri so policiste poklicali na pomoč iz lokala v Šentjerneju, kjer naj bi pijan moški razbijal inventar. Gost lokala je skušal moškega pomiriti, vendar ga je ta udaril in lažje poškodoval. Ob prihodu policistov je kršitelj napadel enega izmed policistov in ga udaril v glavo. Zoper 22-letnega nasilneža, ki je policistom tudi grozil, so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Lažje poškodovanega policista so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj povzročitev lahkih telesnih poškodb, preprečitve uradnega
dejanja ali maščevanje uradni osebi in poškodovanja tuje stvari.

PROMETNA VARNOST

Poškodovan voznik štirikolesnika

Sevniški policisti so bili 14. 4. popoldne obveščeni o prometni nesreči, v kateri je bil udeležen voznik štirikolesnika. Ugotovili so, da je 24-letni voznik štirikolesnika zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se s štirikolesnikom prevrnil. Huje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Zasega vozil

Na mejni prehod Metlika je 12. 4. na izstop iz Slovenije pripeljal voznik kombiniranega vozila iz Bolgarije. Policisti so opravili mejno kontrolo in med postopkom ugotovili, da 59-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Kombi so mu zasegli in kršitelja privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Novomeški prometniki so 13. 4. na območju Sevnice ustavili 28-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,63 miligramov alkohola. Zaradi pozitivnega rezultata hitrega testa za prepovedane droge, so zanj odredili strokovni pregled. Avtomobil so mu zasegli, o kršitvah pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Novomeški policisti so bili v noči na 14. 3. obveščeni, da naj bi v krožišču na Andrijaničevi cesti nekdo zapeljal s ceste. Opravili so ogled in ugotovili, da je 39-letni voznik osebnega avtomobila zaradi
neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drog javne razsvetljave. V litru izdihanega zraka je imel 1,02 miligramov alkohola (2,12 g/kg). Zoper voznika, ki se v nesreči ni
poškodoval, bodo zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

V Libni na območju Krškega je v noči na 14. 4. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in povzročil za okoli 700 evrov škode.

V kraju Podreber na območju Sevnica je 14. 4. popoldne, ko so bili stanovalci odsostni, neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit. Škode je za okoli 1100 evrov.

Nezakoniti prehod državne meje

Črnomaljski policisti so 14. 4. v Tribučah izsledili in prijeli državljana Pakistana, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Tujca so po zaključenem policijskem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Zasegli pištolo

14. 4. dopoldne je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik kombiniranega vozila iz Hrvaške. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled prtljage. V potovalni torbi so našli in zasegli pištolo
in 50 nabojev. Zoper 29-letnega državljana Hrvaške bodo uvedli postopek o prekršku zaradi kršitve določil Zakona o orožju, so še sporočili s PU Nm.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj