Pretepli dečka, ki je prijavil vrstnika, ker naj bi v šolo prinesel pištolo

0
8474

Izvedeli smo, da se je danes zgodil incident oz. dva v tem tednu. Šolar (star 12-13 let) naj bi v eno izmed novomeških osnovnih šol pred dnevi prinesel orožje, pištolo. Slednje pa je eden izmed njegovih vrstnikov zaupal odgovornim v šoli. Če je šolar v šolo res prinesel pištolo, nam na PU Nm niso potrdili in bo več znanega jutri. Domnevni dogodek s pištolo v šoli se je po naših informacijah zgodil v začetku tedna. Kako so odgovorni ukrepali ni znano, očitno pa so današnji napadalci izvedeli za dečka, ki naj bi zadevo zaupal in ga na poti iz šole počakali in napadli!

Robert Perc, vodja OKC s Policijske uprave Novo mesto, je za DolenjskaNews potrdil informacijo, da so dečka, ki je zaupal informacijo o pištoli, danes na poti domov zaustavili starši oz. mati šolarja, ki naj bi v šolo prinesel orožje in še ena oseba in otroka fizično napadli. Na kraj dogodka so prispeli policisti. Policijska uprava Nm je od kraja napada in osnovne šole oddaljena le nekaj sto metrov. Napadalci so z avtom pobegnili proti znanemu novomeškemu naselju. Za napadenega dečka pa so poskrbeli policisti oz. so ga odpeljali.

S PU Nm so danes (10. junij) sporočili: Novomeške policiste so nekaj pred pol tretjo uro popoldne klicali v Bršljin, kjer naj bi pretepli mladoletnika. Po prvih ugotovitvah se je 14-letnik spravil na vrstnika iz šole in ga nekajkrat udaril v glavo. Ob prihodu policistov ga na kraju ni več bilo. Policisti so ga kmalu izsledili v okolici Novega mesta ter se z njim pogovorili, prav tako s poškodovanim 14-letnikom (v prisotnosti zakonitih zastopnikov). O dogodku bodo obvestili center za socialno delo, preiskujejo pa še vse okoliščine, ki so privedle do fizičnega obračunavanja. Kot kaže naj bi bil povod v zamerah starejšega datuma.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj