sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaPretepli moškega. Z 2,4 promila v nesrečo

Pretepli moškega. Z 2,4 promila v nesrečo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 17. 3. in 20. 3. posredovali v 178 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 536 klicev. Posredovali so zaradi 38 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, nasilništva, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, požarov in nedovoljenih prehodov državne meje.

Nasilništvo
V noči na 18. 3. so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o poškodovanem moškem na območju Novega mesta. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi se moški družil s trojico, potem pa naj bi ga ti pretepli. Lažje poškodovanega moškega so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin.

Vlomi in tatvine
Iz hleva v Dolnji Paki na območju PP Črnomelj je v noči na 17. 3. nekdo odtujil šest ovc.
Na Ratežu je med 14. 3. in 17. 3. neznanec vlomil v brunarico. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 600 evrov škode.

V naselju Marof na območju PP Trebnje je nekdo iz gospodarskega objekta odtujil motorno žago, visokotlačni čistilnik, kotno rezilko in kompresor. Lastnika je oškodoval za 1700 evrov.

V Starem Gradu na območju PP Krško je neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil pralni stroj. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov.

Povzročitelj nesreče z 2,4 promila alkohola
18. 3. nekaj pred 21. uro so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči v krožnem križišču v Brežicah. Ugotovili so, da je 35-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti v krožišču izgubil oblast nad vozilom, zapeljal čez robnik in obstal na sredinskem otoku. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,17 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poškodovan motorist
Policisti PP Črnomelj so bili 18. 3. okoli 11.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo motorista in voznikov dveh osebnih avtomobilov pri kraju Rožanec. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 23-letni voznik osebnega avtomobila, ki je z namenom prehitevanja zapeljal levo in trčil v motorista, ki je prehiteval njegov avtomobil. Motorist je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog. 55-letnemu motoristu, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so motor zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Policisti PP Krško so med kontrolo prometa v Krškem 19. 3. zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen berlingo. Ugotovili so, da 32-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,42 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča